Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- 5 ձու
- 200 գ շաքարավազ
- 1 թ.գ. վանիլային շաքար
- 200 գ ալյուր
- 1 թ.գ. թխուկ
- 50 գ կաթ
- 100 գ կարագ (հալած)
Կրեմի համար՝
- 400 գ թթվասեր
- 200 գ մածուն
- 100 գ շաքարավազ
- 1 թ.գ. վանիլային էքստրակտ
- 200 գ փափուկ կարագ
Պատրաստման եղանակը
- Խմորի պատրաստում
Խառնել ձուն և շաքարավազը: Ավելացնել ալյուրը, թխուկը, վանիլային շաքարը և լավ խառնել։ Այս ամենը լցնել տարայի մեջ, ապա ավելացնել հալած կարագը։ Խառնուրդը տարածել յուղաթղթով պատված ձևամանի մեջ։ Թխել նախապես տաքացրած 180°C ջեռոցում 25-30 րոպե։ - Կրեմի պատրաստում
Թթվասերը, մածունը, շաքարավազը, վանիլային էքստրակտը հարել մինչև միասնական զանգված ստացվի։ Ավելացնել կարագը, կրկին հարել մինչև զանգվածը կրեմային ձև ստանա։ - Տորթի ձևավորում
Թխվածքաբլիթը կտրատել 2-3 շերտերի։ Խմորները պատել կրեմով։ Պատրաստել նաև շերտերի միջև կրեմի մի քանի շերտեր՝ տալով պանչո-տեսք։ - Տորթի վերջնական ձևավորում
Պատրաստված տորթի մակերեսին ավելացնել մնացած կրեմը։ Զարդարել ցանկության դեպքում շոկոլադով կամ նուշով։
Խորհուրդ
Տորթը թողեք մի քանի ժամ սառչելու՝ համերն ավելի լիարժեք բացահայտելու համար