Բաղադրիչներ
- խտացրած կաթ - 2 բանկա:
- մարմելադ - 1 բաժակ.
- գետնանուշ - 1 բաժակ։
- վանիլին - 2 տուփ:
- մարգարին թխելու համար - 400 գրամ:
- շաքարավազ - 1,5 բաժակ:
- փխրեցուցիչ - 1 տուփ:
- ձու - 8 հատ:
- Ani Product-ի թթվասեր - 400 միլիլիտր:
Պատրաստաման եղանակ
Կեքսերի պատրաստման գործընթացը պետք է սկսվի նրանից, որ ամանի մեջ հարիչով հարել ձվերը և հատիկավոր շաքարավազը մինչև թանձր փրփուրը: Այնուհետև անհրաժեշտ է մարգարինը հալեցնել ձեզ հարմար ձևով և ավելացնել շաքարով հարած ձվերին։ Կրկին զանգվածը հարիչով լավ հարում ենք։ Դրանից հետո, չդադարելով ծեծել, բարակ հոսքով լցնել խտացրած կաթը։ Հաջորդ բաղադրիչը, որը պետք է ավելացնել, թթվասերն է: Նորից ծեծել:Այնուհետև ցորենի ալյուրը մաղում ենք պատրաստված բաղադրիչներով ամանի մեջ, ինչպես նաև լցնում ենք մի փաթեթ փխրեցուցիչ և երկու պարկ վանիլ։ Խմորը կրկին լավ հարել։ Այժմ կարող եք պատրաստել միջուկը՝ մարմելադ և գետնանուշ։ Այս երկու բաղադրիչներն էլ դանակով մանրացրեք։ Խմորի կեսը լցնում ենք յուղապատ տորթի ձևամանի մեջ։ Հետո մի շերտ մանրացված մարմելադ ու գետնանուշ, իսկ վրան՝ խմորի երկրորդ կեսը։ Թխելու կերակուրը պետք է դնել ջեռոցում հարյուր ութսուն աստիճան ջերմաստիճանում և թխել մոտ հիսուն րոպե։ Շամփուրով կամ դագանակով ստուգելու պատրաստակամություն. Թխելուց հետո տորթը հանում ենք բաղադրատոմսով պատրաստված խտացրած կաթով և թողնում, որ մի փոքր սառչի։ Շրջել հարթ ափսեի վրա և շաղ տալ շաքարի փոշի։ Տորթը կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառեցված վիճակում։