Բաղադրիչներ
- Անի Կաթնաշոռ - 100 գ
- Անի Թթվասեր - 300 գ
- Անի Մածուն - 300 գ
- Շաքարավազ - 180 գ
- Բուսայուղ - 2 ճաշի գդալ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Վանիլին - ըստ ճաշակի
- Ալյուր - այնքան, որքան անհրաժեշտ է ձեռքերին չկպչող խմոր ստանալու համար
Պատրաստման եղանակ
- Միջին չափի ամանի մեջ խառնել Անի կաթնաշոռը և թթվասերը: Սոդան հանգցնել մածունի մեջ և ավելացնել խառնուրդին:
- Ավելացնել շաքարավազը, բուսայուղը և վանիլինը:
- Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, մինչև խմորը սկսի առանձնանալ ամանի պատերից և ձեռքերին չկպչի:
- Խմորը թողնել հանգստանա 20-30 րոպե:
- Խմորը դնել ալյուր ցանած սեղանի վրա և գրտնակել 1 սմ հաստությամբ: Կտրատել թխվածքի ձևավոր կտրիչներով:
- Թխել նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում՝ 25-30 րոպե, մինչև թխվածքաբլիթները ստանան ոսկեգույն երանգ:
- Թողնել, որ թխվածքաբլիթները փոքր-ինչ հովանան, ապա շաղ տալ շաքարի փոշի:
Այս բաղադրատոմսով թխվածքաբլիթները հիանալի կստացվեն, եթե օգտագործեք Անի ապրանքանիշի բարձրորակ կաթնամթերքը: