Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- 500 գ ալյուր
- 250 մլ տաք կաթ
- 100 գ շաքարավազ
- 2 ձու
- 80 գ կարագ (հալած)
- 1 պտղունց աղ
- 7 գ չոր խմորիչ
Միջուկի համար՝
- 150 գ շաքարավազ
- 2-3 ճ.գ. դարչին
- 80 գ կարագ (փափկեցրած)
Սերուցքային գլազուրի համար՝
- 150 գ փափուկ պանրային կրեմ (օրինակ՝ «Ֆիլադելֆիա»)
- 80 գ շաքարի փոշի
- 50 գ կարագ (փափկեցրած)
- 1 թ.գ. վանիլային էքստրակտ
Պատրաստման եղանակը
- Խմորի պատրաստում։ Տաք կաթի մեջ լցրեք խմորիչն ու 1 ճ.գ. շաքարավազ, խառնեք և թողեք 10 րոպե։
- Ալյուրի մեջ ավելացրեք շաքարավազ, աղ, ձու, հալած կարագ և խմորիչով խառնուրդ։ Խմոր հունցեք մինչև փափուկ, միատարր զանգված ստացվի։ Ծածկեք և թողեք 1-1.5 ժամ, մինչև խմորը կրկնակի մեծանա։
- Լցոնի պատրաստում։ Փափուկ կարագը խառնեք շաքարավազի և դարչինի հետ։
- Գլորելու և ձևավորելու փուլ։ Թթված խմորը բացեք ուղղանկյունաձև։ Վրան հավասարապես տարածեք լցոնը։ Խմորը գլորեք և կտրատեք 4-5 սմ լայնությամբ կտորների։
- Թխում։ Դարչինով բուլկիները դասավորեք յուղաթղթով պատված ձևամանի մեջ և թողեք 20 րոպե նորից բարձրանան։ Թխեք նախապես տաքացրած 180°C ջեռոցում 20-25 րոպե։
- Գլազուրի պատրաստում։ Փափուկ կարագը, պանրային կրեմը, շաքարի փոշին և վանիլը հարեք մինչև նուրբ զանգված ստացվի։
- Վերջնական փուլ։ Թխված դարչինով բուլկիներին քսեք պատրաստված գլազուրը, երբ դեռ տաք են։
Խորհուրդ: Լավագույն արդյունքի հասնելու համար օգտագործեք բարձրորակ ալյուր և կաթ։
Բարի ախորժակ!