Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- 250 մլ մածուն (կամ 200 մլ մածուն + 50 մլ կաթ)
- 2 ձու
- 2 ճ.գ. բուսայուղ
- 2 ճ.գ. շաքարավազ
- ½ թ.գ. աղ
- ½ թ.գ. սոդա (կամ 1 թ.գ. փխրեցուցիչ)
- 180-200 գ ալյուր
- 1 թ.գ. վանիլային շաքար (ըստ ցանկության)
Լրացուցիչ (ըստ ցանկության)՝
- ½ թ.գ. դարչին
- 1 թ.գ. կիտրոնի կամ նարնջի կեղև
- 1 ճ.գ. մեղր (ավելի մեղմ քաղցրության համար)
Պատրաստման եղանակը
Խմորի պատրաստում
- Մածունը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել սոդան, խառնել և թողնել 2-3 րոպե, մինչև մածունը թեթև փրփրի։
- Առանձին տարայի մեջ հարել ձվերը, շաքարավազը, աղը և վանիլային շաքարը մինչև զանգվածը դառնա օդային։
- Ավելացնել մածունը, ապա բուսայուղը և կրկին խառնել։
- Ալյուրը մաղել և աստիճանաբար ավելացնել, խառնելով մինչև ստացվի միատարր, ոչ շատ հեղուկ և ոչ շատ խիտ խմոր։
Թխելը
- Տապակը լավ տաքացնել և թեթևակի յուղել։
- Միջին կրակի վրա լցնել մեկ շերեփ խմոր և շրջանաձև տարածել տապակի մեջ։
- Թխել 1-2 րոպե, մինչև վերևի հատվածում պղպջակներ հայտնվեն, այնուհետև շրջել և մյուս կողմը ևս թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը։
- Նույն կերպ թխել մնացած խմորը։
Վերջնական ձևավորում
- Նրբաբլիթները դասավորել ափսեի մեջ և ցանկության դեպքում շաղ տալ մեղրով, շոկոլադով կամ փոշի շաքարավազով։
- Կարելի է մատուցել թարմ մրգերի, ջեմի, թթվասերի կամ շոկոլադե կրեմի հետ։
Խորհուրդ
- Ավելի փափուկ նրբաբլիթների համար խմորը թողեք 10-15 րոպե հանգստանա՝ թխելուց առաջ։
- Կարող եք փոխարինել մածունը թթվասերով՝ 150 մլ թթվասեր + 100 մլ կաթ հարաբերակցությամբ։
- Եթե սիրում եք բուրավետ նրբաբլիթներ, ավելացրեք կիտրոնի կամ նարնջի կեղև։
- Այս նրբաբլիթները կատարյալ են թե՛ առավոտյան նախաճաշի, թե՛ միջուտեստի համար։