Բաղադրիչներ
- 200 գ կաթնաշոռ (ցանկալի է 5-9% յուղայնությամբ)
- Կոկոսի փաթիլներ
- 1 ճ․գ․ մեղր
- 1 թ․գ․ կակաո (ըստ ցանկության)
Պատրաստման եղանակ
- Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերով, մինչև ստացվի միասեռ զանգված։
- Ձևավորել փոքր բատոնչիկներ և թողնել սառնարանում 1-2 ժամ։
- Կարող եք փաթաթել սև շոկոլադի մեջ՝ ավելի համեղ լինելու համար։
Մրգային միջուկի առաջարկներ Եթե ցանկանում եք ավելացնել մրգային միջուկ, կարող եք ընտրել հետևյալ տարբերակներից՝
- Չիրի միջուկ
- 50 գ թզի չիր կամ ծիրանաչիր (նախապես թրջված տաք ջրում, հետո մանրացրած)
- Թարմ հատապտուղներ
- 30 գ հապալաս կամ ազնվամորի (թեթև ճզմված, որպեսզի հյութը դուրս չգա)
- Խնձորի կամ տանձի պյուրե
- 50 գ խնձորի կամ տանձի խյուս (խնձորը կամ տանձը նախապես եփած, ապա հարած)
- Մանգոյի կամ բանանի կրեմ
- 30 գ մանգոյի կամ լրացուցիչ բանանի խյուս՝ առավել քաղցրության համար
Խորհուրդ
Մրգային միջուկ ավելացնելու դեպքում համը ավելի հարուստ կդառնա։ Եթե խյուս եք օգտագործում, կարող եք այն խառնել խմորի հետ կամ բատոնչիկների մեջտեղում լրացնել։