Որ կաթնաշոռը հրաշք կաթնամթերք է, դա գիտենք բոլորս 😇Ժամանակակից սննդաբաններից շատերը խորհուրդ են տալիս ուտել օրական 100-150 գ կաթնաշոռ, որը բարելավում է նյութափոխանակությունը, որպես հետևանք՝ կանխում է ճարպակալումը և խթանում իմունային համակարգի աշխատանքը👌
Շարունակում ենք ժխտել միֆերը այս անգամ կաթնաշոռի մասին 👇
✖ՄԻՖ։Փափուկ կաթնաշոռը տարբերվում է պինդ կաթնաշոռից միայն ջրի քանակությամբ։
✔ԻՐԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ։ Թանձրությունը կախված է կաթնաշոռի տեսակից։ Թթվեցրած կաթից ստացվում է պինդ կաթնաշոռ, իսկ փափուկ կաթնաշոռ պատրաստելու համար օգտագործվում է շրդանային մակարդ։✖ՄԻՖ։Կաթնաշոռի տուփից հոսող հեղուկը դրա փչանալու արդյունքն է։
✔ԻՐԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ։Այդ օգտակար հեղուկը շիճուկն է, որի առաջացումը բնական գործընթաց է: Այն հարուստ է սպիտակուցներով, որոնք պարունակում են հիմնական ամինաթթուներ, ինչպիսիք են ֆոլաթթուն և պանտոթենիկ թթուն: Բացի այդ, այն հարուստ է նաև B1, B2, B6, B12, E և C վիտամիններով, ֆոսֆորով, կալցիումով, կալիումով, նատրիումով և ցինկով: Շիճուկը շատ օգտակար է, ուստի այն կարելի է խմել, կամ պարզապես խառնել կաթնաշոռին:✖ՄԻՖ։Տարայով կաթնաշոռը ավելի լավն է, քան փայլաթիթեղովը։
✔ԻՐԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ։Կաթնաշոռի որակը փաթեթավորումից կախված չէ։ Կարևոր է այն, թե ինչ ճարպեր է պարունակում կաթնաշոռը, ինչպիսի տեխնոլոգիայով է պատրաստվում։ Իսկ փաթեթավորումը կարևոր է կաթնաշոռի թանաձրության համար։