• Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Զով ամառ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Զով ամառ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Փափուկ նրբաբլիթներ

Փափուկ նրբաբլիթներ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

  • 250 մլ մածուն (կամ 200 մլ մածուն + 50 մլ կաթ)
  • 2 ձու
  • 2 ճ.գ. բուսայուղ
  • 2 ճ.գ. շաքարավազ
  • ½ թ.գ. աղ
  • ½ թ.գ. սոդա (կամ 1 թ.գ. փխրեցուցիչ)
  • 180-200 գ ալյուր
  • 1 թ.գ. վանիլային շաքար (ըստ ցանկության)

 

Լրացուցիչ (ըստ ցանկության)՝

  • ½ թ.գ. դարչին
  • 1 թ.գ. կիտրոնի կամ նարնջի կեղև
  • 1 ճ.գ. մեղր (ավելի մեղմ քաղցրության համար)

 

Պատրաստման եղանակը

Խմորի պատրաստում

  1. Մածունը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել սոդան, խառնել և թողնել 2-3 րոպե, մինչև մածունը թեթև փրփրի։
  2. Առանձին տարայի մեջ հարել ձվերը, շաքարավազը, աղը և վանիլային շաքարը մինչև զանգվածը դառնա օդային։
  3. Ավելացնել մածունը, ապա բուսայուղը և կրկին խառնել։
  4. Ալյուրը մաղել և աստիճանաբար ավելացնել, խառնելով մինչև ստացվի միատարր, ոչ շատ հեղուկ և ոչ շատ խիտ խմոր։

Թխելը

  1. Տապակը լավ տաքացնել և թեթևակի յուղել։
  2. Միջին կրակի վրա լցնել մեկ շերեփ խմոր և շրջանաձև տարածել տապակի մեջ։
  3. Թխել 1-2 րոպե, մինչև վերևի հատվածում պղպջակներ հայտնվեն, այնուհետև շրջել և մյուս կողմը ևս թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը։
  4. Նույն կերպ թխել մնացած խմորը։

Վերջնական ձևավորում

  1. Նրբաբլիթները դասավորել ափսեի մեջ և ցանկության դեպքում շաղ տալ մեղրով, շոկոլադով կամ փոշի շաքարավազով։
  2. Կարելի է մատուցել թարմ մրգերի, ջեմի, թթվասերի կամ շոկոլադե կրեմի հետ։

 

Խորհուրդ

  • Ավելի փափուկ նրբաբլիթների համար խմորը թողեք 10-15 րոպե հանգստանա՝ թխելուց առաջ։
  • Կարող եք փոխարինել մածունը թթվասերով՝ 150 մլ թթվասեր + 100 մլ կաթ հարաբերակցությամբ։
  • Եթե սիրում եք բուրավետ նրբաբլիթներ, ավելացրեք կիտրոնի կամ նարնջի կեղև։
  • Այս նրբաբլիթները կատարյալ են թե՛ առավոտյան նախաճաշի, թե՛ միջուտեստի համար։ 
Բաղադրատոմսեր
1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2020.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում